Actie is reactie - waaier
Wat gij niet wilt dat u geschiedt ...
We weten allemaal dat ons eigen gedrag direct consequenties heeft voor de reactie van de ander. Dat kun je negatief uitleggen zoals dat gebeurt in het spreekwoord boven dit stukje. Maar je kunt het ook positief inzetten!

Timothy OLeary heeft daar een prachtige methode voor bedacht: de Roos van Leary. En deze bewezen succesvolle methode delen we met jou in deze praktische en handige waaier. Met hulp van de aanwijzingen en checklisten uit Actie is reactie kun je je gedrag constructief aanpassen en zo het gedrag van anderen sturen. Als je op een harmonieuzere en productievere manier wilt omgaan met je omgeving, kun je niet buiten deze waaier.

Informatie over doel, doelgroep en toepassingsmogelijkheden:

Doel: Mensen helpen om plezierig en effectief met anderen om te gaan.

Voor wie: Voor iedereen die dagelijks met heel diverse mensen omgaat: leidinggevenden, teamleden en -leiders, baliemedewerkers, buschauffeurs, cipiers, politici, teveel om op te noemen.

Gebruik: Heel handig om in je jaszak of tas te hebben zodat je af en toe even kunt spieken: wat ging hier nou mis? of hoe zal ik het nou eens aanpakken om te voorkomen dat ik mezelf weer in een lastige situatie manoeuvreer.

Voordelen waaier ten opzichte van een boek: Een waaier is kort maar krachtig. Het herinnert je aan de essentie van de zaak.

Toepassingsmogelijkheden: Overal waar de communicatie niet gewoon, vanzelf verloopt. Dus bij conflicten, lastige klanten of medewerkers, moeizame vergaderingen. Maar ook thuis, met je opstandige pubers.